kaş ekimi

Kaşların ana görevi gözü çevreleyerek dışarıdan gelecek zararlı etkilere karşı gözü korumaktır. Koruma görevinin yanı sıra kaşlar yüzün simetrisinde önemli rol oynar. Kişilerin karakteristik görünüş ve mimiklerinin oluşmasında da ana belirleyicidir. Kaşların dökülmesi veya seyrelmesi sosyal yaşamda son derece dikkat çekici olup, ciddi estetik endişelere ve özgüven kaybına yol açabilir. Kaş ekimi tüm sorunlara kalıcı çözüm olabilmektedir.

Dökülmeler konusunda her gün sıklıkla sorulan sorular, çevrenin farketmesinin yarattığı rahatsızlık, kalıcı makyaj ve boya kalemleri ile devamlı kamuflaj yapma gerekliliği can sıkıcı olur.

Kaş dökülmesinin nedenleri

  1. Fiziksel travma- kaza,yanık vs..
  2. Sistemik veya lokal hastalıklar- hipotiroidi vs..
  3. Konjenital gelişim bozukluğu- doğuştan olmaması
  4. Trikotillomania- kaşların tik geliştirme yoluyla çekilerek yolunması
  5. Cerrahi ve medikal tedaviler- radyoterapi, kemoterapi, cerrahi eksizyonlar

Tüm bu medikal nedenlerin yanında kaş dökülmesinin en sık rastlanan nedeni kaşların şeklini değiştirmek amacıyla yapılan kaş alımlarıdır. Tekrarlayan kaş alımları sonrasında kaş kökleri zarar görür, incelir ve zaman içinde dökülür. Bu durum halk arasında kaş küsmesi olarak da adlandırılır.

Kaş ekimi kimlere yapılır?

Tıbbi nedenlerle veya yanlış alınma sonucu kaşları azalanlarda, ince kaş yapısı olanlarda ve kaş şeklinden memnun olmayanlarda kaş ekimi yapılabilir.

Kaş ekiminin alternatifi var mıdır?

Seyrelmiş ya da dökülmüş kaşları kozmetikler ya da ilaç tedavileri ile yeniden çıkartmak ne yazık ki mümkün değildir.

Kaş dökülmesinin kaş ekimi (nakli) dışında kalıcı bir alternatifi malesef yoktur.

Kaş ekimi ne demektir? Nasıl gerçekleştirilir?

Kaş ekimi başın arka kısmında, iki kulak arası bölgeden, dökülmeme genetiğine sahip saç köklerinin cilt altından alınıp, kaş oluşturmak istediğimiz bölgede cilt altına naklidir. Ekilen kaşlar dökülmez, sonuç kalıcıdır.

FUE kaş ekimi süreci nasıldır?

Operasyon öncesi yapılan görüşmede kaş ekimi yapılacak kişi ile birlikte yeni oluşturulacak kaşın şekline karar verilir. Cerrahi işlem lokal anestezi ile yapılır. İşlem öncesi hazırlıklar tamamlanarak kaşların alınacağı ve ekim yapılacak bölgeye lokal anestezi uygulanır. Kişi uyanıktır. 1-2 saat sürer ve işlemden hemen sonra günlük yaşama dönmek mümkündür.  Banyo kısıtlaması yoktur. İşlem sonrasında birkaç gün süren kızarıklık ve kabuklanma olur. Ekim yapılan bölge 5-7 gün içinde iyileşir. Kaşların yeniden çıkması aşamalı bir süreçdir. İlk ayda kaşlar uzamaya başlar, ekim yapılan kaşların tamamen uzaması ( çıkması) 6-8 ayda tamamlanır.

Kaş ekiminde hangi yöntemler kullanılır?

Bu operasyon aslında bir çeşit saç ekimidir. Kaş ekiminde kullanılan saç kökleridir. Kaşların yerine ekilen saç köklerinin kaş yerine geçmesi sağlanmaktadır.

Kaş ekiminde de saç ekiminde olduğu gibi iki yöntemle saç kökleri alınabilir. Birincisi FUT diğeri FUE’dir.

FUT yöntemi ile yapılan kaş ekimleri genellikle tercih edilmez. Başın arka kısmında bir kesi yapılması ve dikiş atılmasını gerektirir. İnce de olsa kalıcı bir iz bırakması en önemli dezavantajıdır.

FUE kaş ekiminde ise saç kökleri başın arka kısmından bir kesi ya da dikiş olmadan tek tek alınırlar. İşlem sonrasında devamlılığı olan bir iz kalmaz.

FUE kaş ekiminde kökler nereden alınır?

FUE kaş ekiminde saç kökleri kullanılır. Başın arka kısmında, iki kulak arasında kalan, enseye yakın bölgeden alınırlar. Bu bölgede özellikle tek telli, narin saç kökleri bulunmaktadır, tek telli saç kökleri de doğal kaş ekim sonucu için gereklidir.

FUE kaş ekiminde nelere dikkat edilmelidir?

Kaşlar birçok açıdan saçlardan farklıdır. Kaş kılları saça göre deriye çok daha yatık açıyla çıkarlar. Yönleri ise burna yakın iç kesimlerde daha dik, sonuna doğru yatay seyreder. Ayrıca kaşlar genellikle tek telli köklerden oluşur. Kaş ekimi saç ekimine göre çok daha fazla titizlik ve dikkat gerektirir. Yapılacak ilk iş bu işi yapmaya yetkin, deneyimli plastik cerrahın ve saç nakli kliniğinin seçilmesidir.

Kaş ekiminde özellikle tek telli saç köklerinin seçilmesi gerekir. FUE kaş ekimi ile bu mümkündür. Alınan tek telli saç kökleri, iz kalmaması için deride titizlikle açılan mikro kanalların içine yerleştirilir. Kanallar açılırken daha önceden belirlenen kaş şekline sadık kalınır. Mevcut kaşların yönlerine, deriden çıkış açılarına özellikle dikkat edilmelidir. Böylece sonuç çevrenin fark edemeyeceği doğallıkta olur.

Kaş ekiminde kaç kök ekim yapılabilir?

Dökülen kaşların durumuna ve hastanın istediği bölgeye göre ekilecek kök sayısı değişmektedir. Ortalama 500-700 kök ekim gerçekleştirilmektedir.

Kaş ekiminde yapılacak kaşın şekline nasıl karar verilir?

Estetik bir kaş şeklinin nasıl planlanacağı plastik cerrahi pratiğinde açıkça belirlenmiştir. Fakat kaş ekimi operasyonu sırasında hastaların görüşü mutlaka alınır, hastaların ihtiyacına uygun bir şekil belirlenir ve kaş ekimi bu şekle sadık kalınarak yapılır. Planlanandan bir miktar kalın yapmak her zaman akılcıdır. Kalın bulunan kaşlar rahatlıkla alınarak istenilen şekle getirilebilir.

Kaş ekimi kaş kalınlaştırmak amacıyla yapılabilir mi?

Evet. Kaş ekimi sadece kaş seyrelmesi ya da dökülmesi yaşayan kişilerde yapılmaz. Kaşlarını ince bulan, şeklini değiştirmek isteyen kişilerde kaş ekimi ile kaş kalınlaştırmak mümkündür.  Kalıcı makyaj kaş ekiminin alternatifi değildir çünkü doğal görünmez. Kaş ekimi sonucu ise tamamen doğaldır.

Kalın kaş estetik açıdan hastaların yüz oranlarına uygun olabildiği gibi sadece moda olduğu içinde tercih edilebilmektedir. Ayrıca aşırı alım sonucu kaşları incelmiş kişilerde de kaş kalınlaştırma yapılabilir. Kaş kalınlaştırma ile kaş bir miktar yukarı alındığı için yüze daha enerjik bir görünümde verilmiş olur.

Kaş kalınlaştırma esnek bir işlemdir. Kalınlaştırılan kaşlar gereğinden fazla kalın bulunursa alınarak istenilen kalınlığa getirilebilir. İnce kaşı kalınlaştırmak mümkün değildir ama kalın kaşı inceltmek mümkündür.

Kaş ekimi ile ilgili ne gibi problemler (komplikasyon) yaşayabilirsiniz?

Ekilen kaşlar normale göre çok hızlı büyürler. Bu nedenle ilk zamanlarda haftalık olarak yeni çıkan kaşlarınıza bakım yapmanız uzayan kaşlarınızı kesmeniz gerekir. Belli bir süre sonra uzama hızı azalmaktadır.

Kaş ekimi sonucu kalıcı mıdır?

Evet, kaş ekimi sonrasında çıkan kıllar kalıcıdır. Ömür boyu kaş kılları uzmaya devam ederler ve kendi kaşlarınızdan bir farkları yoktur. Dr. Özge Ergün 22 yıllık deneyimi ile doğal ve kalıcı ekim sonuçları sunmaktadır.

 

 

 

contact us

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN