Göğüs yapı bakımından iskeletsizdir ve yumuşak bağ dokularından oluşur. Göğüs sarkmasının bir numaralı nedeni yer çekimidir. Özellikle yaşı ilerleyen kadınlar yer çekiminin bu yenik düşürücü etkisine karşı koyamazlar. Tabi ki meme sarkmasının tek nedeni yer çekimi değildir. İşte, o nedenleri şu şekilde sıralayabiliriz;
- Aşırı kilo değişiklikleri: Fazla kilolara sahip bir kadın kilo verdiğinde vücudunun diğer bölgelerinde olduğu gibi göğüs bölgesinde de sarkma problemi ile karşılaşacaktır. Bu durumu şuna benzer; dar bir kıyafeti o bedene ait olmayan kadın giydiğinde nasıl o elbise de form değişiklikleri meydana geliyorsa deride de bu şekilde bir değişiklik gözlemlemek doğal bir durumdur.
- Emzirme Dönemi: Göğüste emzirme döneminde göğüslerin süt dolması nedeni ile hacim artışları ve dolgunluk meydana gelir. Bu durum tıpkı aşırı kilo alıp verme durumuna benzer. Fazla hacme kavuşan göğüs daha sonra kendini toparlayamaz ve sarkmalar meydana gelir.
- Hamilelik: Yine bu dönemde kiloda artış yaşandığı için göğüsler durum geçtikten sonra sarka bilir.
- Genetik: Kişinin genetik kodları bu şekilde olabilir. Göğüsün bağ dokusu zayıftır ve ergenlik döneminde göğüs formuna kavuşmaya başladıkça göğsün sarkık olduğu gerçeği ortaya çıkar.
Meme Dikleştirme ameliyatı na nasıl karar verilir?
Meme sarkması problemi olan hasta bunu göz ile görebilir. Bundan rahatsız oluyorsa hasta estetik cerraha gitmeye karar verir. Estetik cerrah hastayı ayakta muayene eder. Meme başı ve meme bezi ölçümü yapılır. Hastanın bu ameliyattan beklentileri iyice dinlenir. Bu bilgiler ışığında uygulanacak ameliyat tekniğine karar verilir.
Meme Dikleştirme ameliyatı nasıl gerçekleşir?
Meme dikleştirme ameliyatı genel anestezi altında gerçekleşen bir ameliyat türüdür. Operasyonun boyutlarına ve operasyonda kullanılacak tekniğe bağlı olarak ameliyat süresi 2 – 4 saat olarak değişebilir. Hafif bir sarkma durumunun olduğu hastalarda bu ameliyat 2 saat sürerken ileri derecede sarkması olan hastalarda 4 saat sürebilir. Meme bezinin yeterli olduğu durumlarda ameliyat çok daha kolaydır ve meme, göğüs altında gerdirilip toparlanarak dik bir görünüm elde edilebilir. Fakat meme bezinin yeterli olmadığı vakalarda meme içerisine silikon protezler yerleştirilerek dikleştirme işlemi yapılır.