Burun estetiği hakkında hastaların kafasında hep soru işaretleri vardır. İşte merak ettiğiniz bu sorulardan en sık sorulanları sizler için derledim;
- Burun estetiğinde doktor seçimi nasıl olmalıdır?
Burun estetiğinde belki de en zor karar doktor seçimidir. Çünkü burun estetiği cerrahisi incelik ve titizlik gösterilmesi gereken bir operasyondur. Ayrıca yüz anatomisi hakkında da bilgili olmak gerekir. Bu konuda karar vermek için doktorunuzun daha önce gerçekleştirmiş olduğu operasyonları incelemelisiniz. Ayrıca doktorunuzun şimdiye kadar gerçekleştirmiş operasyonların sayısını ve çeşitliliğini de değerlendirmelisiniz. Doktorunuzun size karşı yaklaşımı da oldukça önemlidir.
- Burun estetiği ameliyatı ağrılı bir işlem midir?
Burun estetiği ameliyatı ağrısız bir ameliyattır. Ameliyat sonrası uygulanan silikon destekler ağrıya neden olmaz ve nefes alışverişinize etki etmez.
- Burun estetiği ameliyatlarında kanama olur mu?
Burun estetiği ameliyatı kanamalı olmayan ameliyatlar arasında yer almayan bir uygulamadır. Ameliyat öncesi yapılan tetkikler ile kanama ihtimali minimum düzeye indirilir. Örneğin; yüksek tansiyonu olan bireyler de burun estetiği ameliyatı sonrası kanama görülme ihtimali yüksektir. Operasyon öncesi kan sulandırıcı ilaçlar kullanılmışsa kanama olabilir. Ameliyat sonrası pembemsi lekeler ile karşılaşmanız normaldir.
- Burun estetiği olmanın zamanı var mıdır?
Burun estetiği ameliyatının yaşı erkeklerde 18, kadınlarda ise 17’dir. Herhangi bir üst sınır yoktur. 4 mevsimde de burun estetiği ameliyatı yapılabilir.
- Ameliyat öncesi ne yemeliyim?
Operasyonda genel anestezi uygulandığı için midenin tamamen boş olması önemlidir. Bu yüzden de 7 saat açlık önerilir. Estetik sonrası ilk gıda ise 3 saat sonra tüketilmelidir.
- Ameliyat sonrası yara izi kalır mı?
Ameliyat sonrası kişilerin günlük yaşantılarında görülebilecek izler kalmaz. Sadece ameliyattan sonraki ilk birkaç ay kızarıklık olur.
- Gözaltı morlukları ne zaman geçer?
Gelişen teknoloji ile birlikte eskiden had safhada olan morluklar ve ödem günümüzde en aza inmiştir. Morlukların geçme süresi kişinin cildinin özelliklerine bağlı olarak gelişen bir durumdur. Cilt altı bağ dokuları yeterince sıkı olmayan ciltlerde morluk ve ödemin yüzde kalma süresi uzar. Genellikle morluklar ameliyatı takiben 10 gün sonra geçer.