Burun Estetiği Operasyonu Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Burun Estetiği Operasyonu Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

- Temmuz 24, 2017

Burun estetiği ameliyatı da her ameliyat gibi dikkat edilmesi gereken noktalar içerir. Hayalini kurduğunuz ve yüzünüz ile altın bir oran içerisinde olan buruna kavuşmadan önce dikkat etmeniz gereken noktaları biliyor musunuz ?

Başarılı bir burun estetiği ameliyatı geçirmek istiyorsanız öncelikle dikkat etmeniz gereken nokta burun estetiği operasyonu gerçekleştirecek hekimdir. Hekiminize karar verdikten sonraki önemli nokta ise burun şekline karar verilmesidir. Burun şeklinde ideal olan burunun yüz hatlarınız ile arasındaki uyumdur. “Bunu istiyorum.” gibi bir yaklaşım söz konusu olmaz. Her burun şekli her insana yakışmaz. “Burnunuzun ucunu ne kadar kalkık istiyorsunuz?” gibi bir takım soruların cevabını bilmelisiniz. Daha sonra bu adımları muayene takip eder. Burun estetiği operasyonu gerçekleştirecek olan hekim tarafından burun yapınız incelenir. Burunun deri kalınlığı da mutlaka incelenmelidir. Doktorunuz bu esnada beklentilerinizi sorarak sizi operasyona hazırlar. Daha sonra ameliyat tarihi belirlenir. Kan, Akciğer röntgeni, EKG gibi bir takım prosedürleri yerine getirmeniz gerekir. Operasyon öncesi kan sulandırıcı ilaçlardan uzak durmanız gerekir. Operasyon genel anestezi altında gerçekleştirileceği için operasyondan önceki 7 saat yemek yememiş olmanız tavsiye edilir. Operasyon gerçekleşti.

Ya operasyon sonrası?

Zorlayıcı egzersizlerden kaçınmalısınız. Ameliyattan sonraki 3. hafta egzersizlere başlayabilirsiniz. 6. haftadan sonra ise basketbol ve voleybol türevi toplu sporlar ile ilgilenebilirsiniz. Çünkü topun suratınıza vurması ameliyatınızın seyrini değiştirecektir. Burun hassas bir bölge olduğu için özellikle dalış yapmaktan kaçınmalısınız. Fakat yüzmeniz de pek tavsiye edilen bir durum değildir. Burnunuza klor girerse canınız yanabilir. Bu yüzden havuza 2 ay, denize ise 1 ay girmemelisiniz.  Yaklaşık iki hafta boyunca burnunuzu sümkürerek temizlemekten kaçınmalısınız. Bir süre çok çiğnemenizi gerektiren besinleri tüketmekten kaçınmalısınız. Bu yüzden ilk başlarda sulu yemekler daha sonra ise tüketimi kolay yiyecekler tercih etmelisiniz. Kafanızın üzerinden geçecek kıyafetler giyerken dikkatli olmalısınız. Önden düğmeli kıyafetler tercih edebilirsiniz. İlk 2 ay gözlük kullanmaktan kaçınmalısınız. Lens kullanabilirsiniz. İlk 3 hafta boyunca sigara kullanmamalısınız.

Bütün bu kurallara uyarak ameliyatınızın başarısını kalıcı kılabilirsiniz.

Yorum Yazınız